top of page

Wij ontdekken de heide


In de Kalmthoutse Heide leerden we om ons te gedragen zoals een eekhoorn. De meester vertelde het verhaal over Ploem de Pluimstaart. Zijn goede vriend waar hij veel van geleerd heeft maar helaas al overleden is. Zouden de kinderen van het 1 leerjaar zich kunnen verplaatsen in Ploem? Laten we een kijkje nemen.


Ariadne toont hoe behendig zij in een boom kan klimmen.

Ook Anna is in een innige omhelzing met de boom.

Ahi toont hoe de eekhoorn een wintervoorraad aanlegt van dennenappels, noten, eikels en kastanjes. De race om de wintervoorraad tussen de meisjes en de jongens was zeer spannend. De meisjes wonnen nipt met de grootste voorraad.

Ariadne toont hoe je vaardig in een boom klimt.

Zawadi kon wel 15 tellen stil blijven hangen in een boom.

Ahi ook, maar zijn gezicht verraad dat hij het moeilijk kreeg.

De leerlingen wilden graag de nieuwe brandtoren beklimmen. De brandtorenwachter nodigde hen uit bovenaan in de toren. Na veel trappen, zweten en zagen stonden we uiteindelijk 30 meter boven de grond. Hier hadden we een adembenemend zicht over de heide. Sommige kinderen meenden een leeuw te zien tussen de struiken door. Anderen waren dan weer meer nuchter en dachten dat het een gewone koe was. Het leek wel de Afrikaanse Savanne dus ik begreep de verwarring.Na deze bijzondere ontdekking vervolgden we onze weg naar de 'lekkere verrassing'.... Wafels en chocomelk bij de ouders van de meester. Spijtig genoeg zijn hier geen foto's van want we waren te druk met smullen.

Sasha haalt zijn hart op in de tuin en zorgt ervoor dat de planten zeker niets tekort komen.


Zawadi en Ariadne leven zich weer in de peuterwereld in. Samen met de zoon van de meester fantaseren ze erop los.Joshua en Ahi hebben meer zin in een race met de vrachtwagens.

Zo, deze dag zit erop. Moe en voldaan stappen we de trein weer op richting Antwerpen. Wat hebben we geleerd? We moeten dringend grotere wandelingen leren maken want de meester gaat ons ermee rond de oren slaan. Maar bovenal: we zijn geslaagd als eekhoorn en hebben de heide leren kennen in al zijn herfstkleuren.

تعليقات


bottom of page